Vilnos namai - Grazalema, Ispanija

Grazalema - Ispanijos kalnų širdis

Tai mažas miestelis gamtos saugomame draustinyje kalnuose, kuris randasi Andalūzijoje, Kadiso provincijoje. 

Baltasis miestas

Išsiskiria tradicine ispanų architektūra - siauromis akmenimis grįstomis gatvėmis, baltais namais. Žiemos metu, iškritus sniegui, miesto namai paskęsta baltumoje, dėl to dažnai vadinamas baltuoju miestu.

Miestas tarp debesų

Grazalemos vasaros karštos, tačiau žiemos ypač lietingos. Joje iškrenta daugiausiai kritulių visoje Ispanijoje. Dėl šio ypatingo kalnų klimato gausiai veši įvairiarūšė augmenija ir gyvūnija. 

Idealios sąlygos ganymui

Gausios žiemos liūtys priverčia gamtą sužaliuoti taip sudarydamas puikias sąlygas naturalioms ganykloms. Todėl nuo seno vietiniai gyventojai verpdavo vilną, o Grazalemoje gaminami vilnos gaminiai išpopuliarėjo visoje ispanijoje.

Išskirtinis kraštovaizdis


Grazalema turi ypatinga kraštovaizdį dėl savo aukštų viršukalnių ir gilių tarpeklių, kurie skiriasi priklausomai nuo sezono, būtent dėl to traukia keliautojus ir gamtos mylėtojus.  

Tikrasis žavesys

Iki 20 am. Grazalema buvo sunkiai pasiekiama keliautojams dėl jos ypatingos lokacijos aukštai kalnuose. Tačiau gerėjant susiekimui, joje padaugėjo ir lankytojų. Vietiniai gyventojai buvo pakankamai atskirti nuo išorinio pasaulio, todėl jaučiamas išskirtinis jų svetingumas. Šiuo metu ten yra nemažai kavinių ir barų šiltai laukiančių ir prisimenančių kiekvieną turistą.

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lakpritis Gruodis
  • Registruotis

Sukurti naują paskyrą

Ar jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį