Kas yra Merino vilna?

Ispanijoje kilusi merinosų avių veislė yra puikiai žinoma visame pasaulyje dėl kokybiškos Merino vilnos, kuri išsiskiria unikaliomis savybėmis.

Merino vilna yra geresnė už įprastą vilną, nes išsiskiria savo minkštumu, elastingumu ir tvarumu. Tai natūraliai atsinaujinantis vilnos pluoštas, kas reiškia, kad viena avis per metus gali išauginti vidutiniškai 2 kg vilnos, o į aplinką patekęs vilnos pluoštas suyra per 12 mėnesių padarydamas žalos gamtai.

Merinoso veislės avys yra prisitaikę prie didelių temperatūrų svyravimų, todėl ir jų vilna pasižymi tokiomis pačiomis savybėmis. Merino vilna ypatinga tuo, kad padeda išlaikyti natūralią kūno temperatūrą. Esant šaltam orui, natūralūs vilnos pluoštai sulaiko orą, jį izoliuodami. O kuomet šilta, oras cirkuliuoja, surinkdamas nuo prakaito susidariusią drėgmę ir taip leisdamas kūnui kvėpuoti.

Merino vilnos gaminiai nereikalauja ypatingos priežiūros, nes yra atsparūs įvairiems kvapams ir neleidžia jiems kauptis savo pluoštuose. Taigi audinys nesugers žmogaus ar gyvūno prakaito kvapo.

Merino vilnos audinys yra minkštas, nes pluoštas yra tris kartus mažesnio diametro negu žmogaus plaukas. Todėl Merino vilnos neturi įprastinio šiurkštumo ir “nekanda” odos.

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lakpritis Gruodis
  • Registruotis

Sukurti naują paskyrą

Ar jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį